חווית המדבר הראשונה במסגרת 4Peaks כבר מעבר לפינה. מה מחכה לכם ב- ZSR, מתי מזנקים, איפה תחנות המים וכל מה שאתם צריכים לדעת. ההרשמה בעיצומה

כשבמרכז ובצפון הארץ גשום ואפרורי זה הזמן לחוויה מדברית יוצאת דופן של ריצה בנופים קסומים במזג אוויר נוח. ה-ZSR שנולד במוחו הקודח של רומן ספיבק כאתגר אישי, הפך בשנה שעברה לחוויה קבוצתית כאשר רצי שטח מכל הארץ הגיעו לרוץ בשני המקצים המאתגרים. המסלולים מיועדים לרצי שטח מנוסים, שיכולים להתמודד עם המרחק ועם לא מעט שעות רגליים בצורה עצמאית. המקצה הארוך 53 ק"מ עם 2,300 מטר טיפוס והמקצה הקצר 36 ק"מ עם 1,500 מטר טיפוס.

ה-ZSR יתקיים ב-17 בינואר. שני המקצים עוברים בתחילה באותו מסלול כשבק"מ ה-19.5 תחכה לכם תחנת מים שהיא גם הקאטאוף. מי שיגיע אליה עד 4 שעות ו-45 דקות יורשה להמשיך במקצה הארוך שמבצע את ההקפה של מצדה. מי שיגיע אחרי הקאטאוף יופנה למסלול הקצר יותר. זמן הגג לשני המקצים הוא השקיעה (12 שעות לערך מהזינוק).

תחנות הזנה: תחנה כפולה בק"מ 19.5 ו-36 ובה מים, קולה, בייגלה ותמרים, שוקת מים במצדה בק"מ 27.5, ובירות ופינוקים במתחם הסיום. על כל רץ לצאת עם כמות מים ואוכל מספקת בהתאם להיכרותו עם צרכיו. מומלץ לרוץ בזוגות או בחבורה, אין בדיקת ציוד – האחריות על הרצים.

אופיר ורדי שהשתתף בשנה שעברה באתגר אומר כי "ה-ZSR היא אחת הריצות המדהימות ביותר שעשיתי. אין כמו האוויר והנופים המרשימים של המדבר וים המלח, שאותם אפשר לחוות בריצה רק חודשים מועטים בשנה. התוואי עצמו מעמיד אתגר גם לרצי השטח המנוסים והמיומנים ביותר מבחינת הטיפוס והירידות הטכניות שאינן נגמרות. אני שמח שגם השנה האירוע חוזר – אותי בטוח תמצאו שם".

הכינוס מתרחש בשעות הבוקר המוקדמות בחניון נחל משמר. הזינוק לשני המקצים יהיה באור ראשון – בשעה 06:00 בבוקר. לאחר תדריך קצר מוזנקים שני המקצים לתוך נחל משמר. לאחר כ-1.5 ק"מ עולים על השביל שעוקף את מעוק משמר, וזאת בגלל חשש מגבים מלאים ואבנים חלקות. השביל לוקח את הרצים למעלה משמר דרום. אחת העליות התלולות והמאתגרות במדבר יהודה. לאחר הירידה הרצים ממשיכים על שביל הרכס לכיוון נחל צאלים וכק"מ לאחר חניון צאלים עליון מבצעים פנייה אל תוך ההקפה של נחל צאלים.

ההקפה מתפתלת בין מתלולים ונקודות תצפית מרהיבות על הנחל במגמה מערבה ואז דרומה עד מעבר חטוף בתוך הנחל עצמו. ממשיכים במגמת עלייה עד לתצפית מעל גיא בהק ועין נמר. מכאן ואילך המגמה היא בסימן ירידה על שביל מרהיב וטכני ב-2/3 גובה עד הירידה לנחל דרך השביל הירוק. הרצים נעים מזרחה בתוך הנחל על השביל שעוקף את גיא סלעים ולכיוון מעלה ענבה (שצפוי להם בהמשך בירידה), יורדים אל הנחל ועולים ממנו חזרה לשביל הגישה לחניון לילה נחל צאלים שם תחכה להם תחנת מים/ריענון.

זה הק"מ ה-19.5 וכאן מתבצע גם קאטאוף. מי שלא עמד בו מופנה למסלול הקצר והולך אל השביל למעלה צאלים. אלה שעמדו בזמן חוזרים דרך הנחל לשביל עוקף מצדה ועולים את מעלה מצדה ומשם לאחר שמילאו מים בשוקת של חניון מצדה, ממשיכים כק"מ בעלייה בכביש עד הפנייה למעלה ענבה, שלוקחת לנקודת תצפית מדהימה על ים המלח ונחל צאלים.

הירידה דרך מעלה ענבה חזרה לשביל צאלים היא ארוכה וטכנית ומחייבת ריכוז מירבי. חוזרים פעם נוספת דרך אותו השביל לתחנת הריענון (כעת זה הק"מ ה-36), ועולים על הרכס הצפוני דרך מעלה צאלים משם השביל במגמת עלייה עד החניון העליון. מכאן עולים על שביל ג'יפים שטוח ברובו שמוביל אל השביל שעוקף את צוק משמר ורצים עליו עד שמתחברים לשביל אדום שיורד דרומה אל מעלה משמר צפון. זאת ירידה מרהיבה ומדורדרת ברובה ודורשת זהירות מירבית. בסופה מתחברים לשביל משמר (אותו השביל אליו זינקו הרצים בקילומטרים הראשונים אך עכשיו בכיוון ההפוך) השביל הזה לוקח את הרצים במגמת ירידה אל קו הסיום בחניון משמר לאחר 53 ק"מ ולמעלה מ-2,600 מטר של טיפוס.

גבי אדיב שגם רץ את ה-ZSR בשנה שעברה מספר כי "הנוף המדברי ממש עוצר נשימה ואין ספק שזאת חוויה בלתי נשכחת. אפשר לראות את ים המלח מלמעלה, וזה כשלעצמו מאוד מרהיב. תוואי השטח משתנה מעת לעת וגם הצבעים של ההרים מגוונים ויפים.
חשוב לרוץ לפחות בזוג או יותר, ולא פחות חשוב שהאנשים שרצים ביחד יהיו פחות או יותר באותה רמה. וכמובן שהמסלול יהיה על השעון".

עוד לא נרשמתם ל-4Peaks? כל הפרטים כאן

 

השארת תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.